Den som är den

Den som är den

onsdag 23 april 2014

En gul höst - främlingsfientlig


 

Bilder: HM och ett litet tips är att de har 30% på valfri vara med koden 1605 fram tills på söndag.


Hej Hopp Hallå :)
Inredningsmeteorologerna spår en gul höst. Jag har anat det enda sedan jag såg en Instagrambild från Tine K förra året när hon och hennes familj var utomlands och sökte inspiration till det här året. Tyckte mig se lite gula influenser, men jag trodde aldrig på det.

Men så är dem här nu, dem gula inredningprylarna.
Och ja, det är väl som med allt nytt och främmande, man blir en aning fientlig i början men så när man väl bekantat sig lite märker man att dem är precis som alla andra inredningsprylar, bara med en annan färg. 
Vitt är inte den överlägsna färgen, jag har förstått det nu och vi måste ge rum till mer färgad inredning i detta ljusa och fräscha land.

Vi måste också få bukt med denna fientlighet mot andra mönster än randigt och och blommigt. Vi är på god väg, vi har ikatmönster, paysleymönster och vi har även accepterat Indiska (affären) men än har vi en lång väg kvar. 

Vi kan inte gömma dessa exotiska prylar bland vit och sval inredning för att tona ner hur dem egentligen är. Exotiska inte excentriska. Annorlunda men inte farliga.
Månsidigt är vackert. 

Men det betyder inte att vi ska ta bort vitt helt, nej. Vi målade om våra 60-tals gillestugor i den vitaste av dem vita för längesen.
Vitt är en del av landet en del av oss det har de senaste epokerna om något bevisat. 

Vi har den lantliga epoken där allt och inget fick sig en omgång av vit färg, helst av allt loppisfynd. Det behövde inte ens vara snyggt. Bara det var vitt. 
Den fransk-lantliga, då tog vi sandpappret och skavde på det som vi målat vitt. Vitt och lite skitigt skulle det vara. Shabby-chic var ledordet.
Sen kom vitt och helt, då sålde vi allt franskt loppis skit och ersatte med hela och fina, affärssköpta ting. mmmm. Det skulle kännas ljus men framför allt fräscht. 
Efter det kom den grafiska tiden och vi förstod att vi nog var tvungna att ha någon slags kontrast till allt vitt ändå. Så vi plockade in svarta detaljer i form av bokstäver, kuddar i vitt och svart , kuddar med bokstäver, bokstäver i svart och vitt .. ja ni fattar.
Nu är vi framme vid den tid vi lever i just nu, den medvetna tiden. Nu vet vi vad vi vill ha, vi latjar inte längre, vi går med bestämda steg inne i varuhusen på jakt efter den perfekta toalettrullshållaren. 
Clean, stilren och lite dyrare ska det vara. 
Det ska helst stå ett namn på någon som designade denna och dog någon gång under förra seklet. Då vet man att man har det man ska vilja ha. Främst så vet man att man har det man vet att andra vill ha och det, ja det är nog det viktigaste av allt.


Ja det var allt för mig denna morgon. Hoppas att ni känner er upplysta! 

Hörs sen ;) 


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar