Den som är den

Den som är den

fredag 1 november 2013

1 November - fönsterpiff - skapa välmående


Ja när man inte gör annat än att pluggar inredning, sidoknäcker inredning, tillverkar inredning så blir det lätt att man är liiiite tidig så att säga. Lite ivrig och otålig. 
Jag julpyntade fönstret med mina alster. God Jul ljusstaken, granen, stjärnan och lampan är sådant som jag suttit och knöcklat ihop den senaste tiden. 

Jag har fått en helt nu mening med livet. Eller vänta det är fel. Jag har alltid vetat att det är hantverk och att arbeta med händer och hjärna som jag vill göra så man kan säga att jag nu lever i min mening med livet:)

Apropå meningen med livet. Det blir ju så här när man spenderar mycket tid med sig själv, man tänker en hel del och sedan för en monolog om det och förhoppningsvis kommer man fram till något klokt. Som nu, jag har en teori som säkert kommer att bli nerskjuten innan den ens lämnat startbanan men here goes. 

jag tror att meningen med livet är att fortplanta sig.
Föröka sig, bli gravid, bli på smällen, krysta ut en eller ett par barn så att mänskligheten ska kunna fortsätta. Fast det visste ni ju redan.
Men,
det räcker ju inte bara att vi krystar ut dem, vi måste ju se till att all information och allt det vi gjort under våran livstid förs vidare också så att nästa generation kan ta vid där vi slutade. På så vis så utvecklas vi och går framåt. 
Så, skaffa barn och föra vidare all information som ni blivit tilldelad och samlat på er under er tid på jorden alltså. Det är det jag har kommit fram till och det känns som den mest logiska teorin.
Ungefär som den där leken "föra pinnen vidare" eller vad den nu heter. 
Dock tror jag på att livet måste innehålla mer än att bara skaffa barn, lära dem en massa saker och sen dö. Nej, var och en får skapa sin mening med livet. Den universala meningen är främst det där med pinne och information men för att tiden här inte ska bli så enformig och tråkig så skapar man helt enkelt sitt egna syfte med sin tid här. 

Med lite hjälp av varandra :)

Jag kan inte understryka det här mer. Men för gudsskull va snälla mot varandra! Hjälp dom som behöver hjälp. Var öppna istället för stängda. Tro istället för att vara cynisk. Älska istället för att hata.

En liten gest kan göra så mycket. Ett leende mot en främling på gatan, en vänlig hälsning eller att hålla upp dörren åt någon. Det är de små sakerna som sprider sig som ringar på vattnet och skapar en varm känsla av välmående inombords. 

Ja, sånt här får ni läsa om ni kommer in till mig. Kul va ;) 

Hahaa

Ha en otroligt mysig halloween helg nu! 
Kram

2 kommentarer :

 1. Om än ett väldigt sent svar så blev jag väldigt glad över din kommentar!

  Har du hört talas om tictail? Där kan du ha en gratis webshop, kanske värt att prova om man är lite osäker och inte vill lägga ut för mycket pengar i början? Att starta en webshop är inte det svåra, det kan typ vem som helst göra. Det är sen arbetet börjar. Det allra svåraste är att nå ut till potentiella kunder. Jag är supernybörjare, men man lär sig hela tiden. Att jobba heltid samtidigt är ett måste för mig just nu, men jag hoppas att det blir ändring på det så småningom.

  Ha en riktigt fin söndag!

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Tycker allt att du kommer med mycket kloka tankar här!
  Du skapade välmående för mig när du skrev en omtänksam kommentar, tack!
  Jag har köpt några hyacinter så jag har börjat lite smått med julmyset jag med:)
  Härlig blogg förresten, ska kika runt lite mer här nu.

  Kram Sofi

  SvaraRadera