Den som är den

Den som är den

söndag 9 september 2012

Skogens guldDet är alldeles mörkt inne, nästan lika mörkt inne som det är ute - bara ljuset från dataskärmen lyser upp den lilla plats hon sitter på. Förutom ljudet från tangenterna och kastrullerna nere ifrån köket är det tyst. Hon stannar upp och känner att luften är fylld med doften av såpa och sköljmedel. Det luktar rent och det får henne att le och tänka på gårdagens lyckade kräftskiva.

Dom har precis tittat klart på en film som lämnade henne alldeles inspirerad och mysig intill gränsen att bli gråtmild. Vilken dag, vilken helg, vilken kille och vilken kväll. Hon ser sig omkring i rummet och funderar på om hon kanske borde tända en lampa eller två.. eller kanske ett par ljus för effekt. 
Hon fortsätter att bläddra igenom bilderna från idag då hon, han och hans föräldrar plockade svamp, något som hon aldrig gjort innan. Långt in i den djupaste av skogar där ljuset flöt som vatten igenom träden och där mossan låg som det mjukaste av duntäcken och tystnaden var bedövande satt hon och blickade runt i välbehag. Hon såg honom skratta tillsammans med sina föräldrar i vacker natur och i färger av en höstlig palett- Det var lycka hon kände.

1 kommentar :

  1. Emma vilka fina natur bilder. Älskar skogen med all dess skönhet. OK kanske inte svamparna, myrorna..men sen.. ok nästan allt :)

    Förstorar du upp och gör tavlor av dem? Kan se en vacker svart ram runt :)

    SvaraRadera