Den som är den

Den som är den

måndag 10 september 2012

En plats där tiden stannar

Hon sitter på sitt på sitt kontor med stängd dörr i ett försök att skapa tystnad för att reda ut det nystan av tankar som florerar i huvudet. Det luktar nybryggt kaffe och hon tar upp den varma koppen med båda händerna, vrider stolen så att hon kan blicka ut mot gården och låta tankarna fly.
Hon flyr till en plats långt härifrån, en plats där hon ofta går och kastar pinne med sin hund - en brun och röd cockerspaniel. En plats där vilda hästar springer fritt och där ljudet från havet som slår mot klipporna alltid är med i bakgrunden. En plats där hösten sätter sig på kinderna och luften fylls med kyla och doften av tång. En plats där fåfänga byts ut mot komfort och där internet byts ut mot böcker. En plats där gemenskap ersätter virtuella communities och där tiden tycks stå stilla.
Hon rycker till av att det knackar på dörren - Utskicken angående väg 103, dem fixar du? Hon nickar och vänder blicken mot datorskärmen, öppnar upp sin mailbox och försöker att koppla på jobbhjärnan. Hon tar ett djupt andetag och tänker på sin plats igen, hon undrar om den finns där ute någonstans eller om det är något som hon får nöja sig med att besöka i  drömmarna.


Rocks and surf near White Point, the tip of Cape Breton island

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar